- هیچ وقت اسیر فضیلتفروشی نشوید!
- رانتخواری نکنید!
- کسبوکاری راه بیاندازید و ریسک کنید! اگر پولدار شدید، پول خود را برای کمک به دیگران خرج کنید!
- ریسک کردن، بزرگترین فضیلت است!
پادکست بیپلاس، علی بندری، بهنقل از نسیم نیکلاس طالب
پادکستهای چنلبی و بیپلاس را از همان ابتدای شروع بهکارشان دنبال کردهام و همیشه از ظرافت کار و انتخابهایِ «علی بندری» لذت بردهام. بهنظرم، علت اصلی تمام نقصهای ما فارغ از هر متغیر دیگری این است که: یک). در کار خود جدیت نداریم و دو). برای کیفیت کارمان، زمان کافی صرف نمیکنیم! این دو متغیر/ویژگی، یعنی جدیت و صرف زمان کافی، عواملی هستند که علی بندری را در کنار سایر عوامل مانند صدای دلنشین و انتخاب هوشمندانه، از هر پادکستر دیگری متمایز کرده است.
از این که بگذریم، کارهای نسیم نیکلاس طالب را هم همیشه دنبال میکنم. چند روز پیش، اپیزود ۳۳ بیپلاس را میشنیدم که دربارهی کتاب «پوست در بازی» نیکلاس طالب بود. در خصوص این کتاب حرف مفصل است؛ اما در انتهای پادکست، علی بندری از قول طالب میگوید ((جوانان زیادی به من مراجعه میکنند که اهداف بزرگ و والایی دارند، میخواهند فقر را از بین ببرند و در دنیا تغییر ایجاد کنند)). چهار جملهی شروع متن، جوابها و توصیههای نیکلاس طالب به این سوالات است.
اما، «فضلیتفروشی» در این میان چیست؟ به تعریف ساده، همان ریاکاری یا عمل روشنفکر مآبانه است! ادعای باور به چیزی، چون جامعه آن را ارج مینهد، نه آنکه عمیقا به آن باور داریم. فضلیتفروشی برگرفته از نظریهی علامتدهی است و اولین بار در سال ۲۰۱۵ توسط روزنامهنگار انگلیسی بهکار گرفته شد. این رفتار در میان انسانها بهصورت دانسته یا نادانسته انجام شده و به احتمال زیاد، ما نیز اغلب به آن دچار میشویم. اهمیت فضلیتفروشی از آن روی است که گسترش انواع شبکههای مجازی در حال شکلدهی و تغییر رفتار و فرهنگ انسانی است. ریاکاری مفهومی دیرپای است، اما فضلیتفروشی با نوعی ریاکاری مجازی و نوعی مبارزهی بدون هزینه است.
مفهومی که دقیقا نیکلاس طالب میخواهد در این کتاب منتقل کند این است که آدمها باید پوستی در بازی داشته باشند و در اصل، ریسک کنند تا هم پاسخگو باشند و هم بتوان اعمالشان را کنترل کرد، وگرنه به مثابه سیاستگذارانی عمل میکنند که با کوتهبینی، در قرن ۲۱ ام، جهنمی بهمانند بازار برده فروشان لیبی به راه میاندازند.
بیایید با آگاهی فعالانه و در مذمت فضیلتفروشی، پوستی واقعی در بازی داشته باشیم و پوست دیگران را هم به بازی بگیریم!
دیدگاه خود را بنویسید